20 mei 2024

Den Haag – Tweede vaccinatieweek van start

De tweede Haagse Vaccinatieweek begint zondag. Dit gaat over de reguliere vaccinaties, niet over Covid-19. Met een voorlichtingsbijeenkomst in hindoetempel Sewa Dhaam in Den Haag trappen wethouder Parbhudayal van Volksgezondheid en jeugdarts Esther Kuipers van het Centrum Jeugd & Gezin de Tweede Haagse Vaccinatieweek af.

Het maakt onderdeel uit van het Aanvalsplan Vaccinaties. Sindsdien gaat het voorzichtig de goede kant op met de vaccinatiegraad in Den Haag.

Uit onderzoek van het RIVM naar de vaccinatiegraad in 2020 blijkt dat de eerder ingezette stijging van de vaccinatiegraad onder de allerjongste jeugd van Den Haag doorzet. Bij de HPV-vaccinaties zagen we een stijging van maar liefst 14%.

Veilig en gezond opgroeien kan alleen als voldoende kinderen gevaccineerd zijn. Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com