15 juli 2024

Den Haag – Vergunningen voor vreugdevuren jaarwisseling

De evenementenvergunning voor het vreugdevuur in Duindorp is verleend. De organisaties van de vreugdevuren in hebben allemaal een aanvraag ingediend voor komende jaarwisseling.


Voor het vreugdevuur Scheveningen laat het definitieve besluit nog even op zich wachten. De burgemeester gaat met de organisatoren in gesprek. Omdat de gemeenteraad recent heeft besloten dat strandpaviljoens deze winter mogen blijven staan, moet ook op dat punt aan de veiligheidseisen worden voldaan.

De evenementenvergunningen van Escamp en Laak worden zo snel mogelijk verleend. De vergunningen voldoen aan alle eisen, ook die van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat betekent onder meer dat de vuren op Scheveningen en Duindorp maximaal 10x10x10 meter mogen zijn.

Bij de jaarwisseling 2018-2019 liepen de vreugdevuren ernstig uit de hand. Toen ontstond grote schade omdat de vuren te groot waren en de gemeente niet ingreep.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com