23 april 2024

Zoetermeer – Inzamelingsactie voor kleding in Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer en verschillende organisaties in wijk Meerzicht slaan de handen in één voor inzamelactie kinderkleding.

De Kledingbank Zoetermeer, Buurtwerk, de basisscholen in Meerzicht, Speelgoedbank IKROS Zoetermeer, Kern Kinderopvang en de gemeente Zoetermeer hebben de handen in één geslagen. De afgelopen weken is er een kledinginzamelingsactie gehouden, onder het motto “voor kinderen, door kinderen”.

Er is op de locatie van Buurtwerk in Meerzicht ingezamelde kleding uitgezocht en gesorteerd. Naast diverse vrijwilligers, namen wethouders Groeneveld en Iedema hier ook aan deel. “Gezinnen zouden zich geen zorgen hoeven te maken over voldoende geschikte vrije tijds- en sportkleding voor hun kinderen. Helaas zien we dat dit in Meerzicht steeds vaker wel het geval is. Door in te zetten op samenwerking tussen basisscholen, Kern, Buurtwerk en Kledingbank Zoetermeer brengen we hulp dichter bij de inwoners en maken we de toegang tot passende hulp zo laagdrempelig mogelijk.”, lichten de wethouders toe.

Op vrijdag 24 september zijn klanten van De Kledingbank Zoetermeer en de houders van een Zoetermeerpas uit Meerzicht exclusief uitgenodigd voor de 1e “aankopen”. Op zaterdag 25 september wordt van 14 tot 18 uur burendag gevierd.

Om 14 uur is er een modeshow met kinderen uit de wijk. Zij laten mensen uit de wijk zien wat een mooie en goede kleding je kunt krijgen bij De Kledingbank Zoetermeer. Wethouder Paalvast zal de modeshow om 14.00 uur openen. Ook zal er deze dag meer informatie worden gegeven over de mogelijkheden voor inschrijving bij De Kledingbank Zoetermeer en Speelgoedbank IKROS Zoetermeer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com