25 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Samenwerken voor een sterker Leidschendam-Noord

Inwoners en organisaties in Leidschendam-Noord gaan de komende jaren samen aan de slag om de achterstanden op het gebied van jeugd, financiële zelfredzaamheid en wonen in te lopen en werken aan een kansrijke toekomst.

Een groot deel van de bewoners woont prettig in Leidschendam-Noord en voelt zich er thuis. Hoewel er veel goed gaat in Leidschendam-Noord, blijkt uit onderzoek dat er een aantal onderwerpen zijn die extra aandacht nodig hebben.

Bijvoorbeeld jeugd, mee kunnen doen, veiligheid en wonen. Er is een kloof met de rest van Leidschendam-Voorburg. Veel kinderen in de wijken Prinsenhof Hoog, De Heuvel Noord en Amstelwijk groeien op in armoede. Daarnaast wonen er meerdere inwoners in een sociaaleconomisch kwetsbare positie.

De coronacrisis zorgt voor extra problemen. Diverse huishoudens hebben moeite om rond te komen. Er zijn gezinnen waarin er generatie op generatie geen werk is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com