21 mei 2024

Delft – Delftse firma J. Van Eijk en Zn hofleverancier

Het Delftse schildersbedrijf J. Van Eijk en Zn bestaat honderd jaar en ontving op vrijdag 1 oktober 2021 het predicaat hofleverancier.

Namens Z.M. de Koning reikt Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland , het predicaat uit met de bijbehorende oorkonde en het wapenschild voor de gevel. De burgemeester is bij de uitreiking aanwezig en feliciteert de ondernemersfamilie namens de stad.

Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn is in 1921 opgericht in Delft. Gedurende de 100 jaar dat het bedrijf bestaat, is het bedrijf op verschillende plaatsen gevestigd geweest maar altijd binnen Delft. Het schildersbedrijf is een begrip in Delft en daarbuiten. Firma J. van Eijk en Zoon schildert woningen en monumentale panden. Daarnaast is het gespecialiseerd in plafondornamenten en geschilderde imitaties van hout en marmer, een eeuwenoud ambacht.

Ton van Eijk was sinds 1971 betrokken bij het bedrijf. Koen van Eijk is in 1999 toegetreden tot het bedrijf. Vader en zoon hebben een groot aantal jaren samen gewerkt in het bedrijf. In 2015 heeft Koen het schildersbedrijf overgenomen van zijn vader. Vol passie en trots runt Koen het bedrijf en hoopt nog vele jaren tevreden klanten te hebben.

Het predicaat hofleverancier met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ kent de Koning toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 of een veelvoud van 25 jaar bestaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com