22 juli 2024

Den Haag – Nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

Tijdens de fractievergadering van maandagavond 27 september heeft Arjen Kapteijns het voorzitterschap overgedragen aan lijsttrekker Mariëlle Vavier.

Arjen Kapteijns was sinds november 2015 fractievoorzitter bij GroenLinks en blijft tot de verkiezingen nog actief als raadslid met de portefeuilles veiligheid, duurzaamheid (energietransitie) en buitenruimte (zwerfafval, groen en bomen). Hij licht zijn beslissing als volgt toe: “Nu Mariëlle door onze leden is gekozen als lijsttrekker is het logisch dat ze ook het fractievoorzitterschap op zich neemt. Ik heb alle vertrouwen dat ze onze fractie met verve gaat leiden.”

Mariëlle is blij met het in haar gestelde vertrouwen door de leden en het fractieteam. ”Ik ben heel erg trots op wat Arjen de afgelopen jaren als fractievoorzitter voor GroenLinks en de coalitie heeft bereikt en ik kijk er enorm naar uit om hierop voort te bouwen en de komende maanden van start te gaan met een loeilinkse en groene campagne.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com