19 juni 2024

Zuid-Holland – Archeologische Kroniek Zuid-Holland 2020 verschenen

Een ondergrondse tunnel in Delft, een verlaten kloostercomplex in Gorinchem en een lugubere vondst op het strand van Noordwijk: het is een greep uit de spectaculaire archeologische vondsten die vorig jaar in Zuid-Holland zijn gedaan.

Het Erfgoedhuis publiceert ze in de Archeologische Kroniek, hét naslagwerk over de archeologie van Zuid-Holland. Deze week verschijnt de nieuwste editie, over 2020.

Ieder jaar biedt de Archeologische Kroniek van Zuid-Holland een uniek inkijkje in de wereld van onderzoek en opgravingen. Vaak gaat er een aantal jaar overheen voordat archeologen hun onderzoek in detail hebben uitgewerkt.

In Delft deden archeologen onderzoek naar een middeleeuwse tunnel onder het wegdek van het Oostplantsoen. Deze tunnel gaf toegang tot een ruimte onderin de Sint-Huybrechtstoren waar wapens en kruit konden worden opgeslagen. De ligging van de tunnel was bekend, maar in het kader van wegwerkzaamheden kon de tunnel uitvoerig worden onderzocht en in kaart worden gebracht. Er zijn bovendien maatregelen getroffen om het unieke bouwwerk voor de toekomst te behouden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com