18 mei 2024

Den Haag – 5 finalisten voor Liefste Straat van Den Haag 2021

Welke straat volgt de Schermerstraat in Moerwijk op als de Liefste Straat van Den Haag? Op woensdag 1 december weten we het. Dan wordt in het nieuwe Amare tijdens een feestelijke verkiezingsbijeenkomst met de gangmakers van Haagse Lief en Leedstraten de Liefste Straat 2021 gekozen.

Er zijn nog 5 finalisten in de race: de Flakkeesestraat/Schouwensestraat (Duindorp), Hengelolaan (Morgenstond), Heliotrooplaan (Loosduinen), Herderslaan (Schilderswijk) en Ellekomstraat (Rustenburg/Oostbroek).

Tijdens het gangmakersfeestje ‘Samen in de straat’ in het Nutshuis – het eerste live-evenement sinds corona – werden de 5 finalisten onthuld.

Lief en Leedstraten zijn straten waar de buren nog echt naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief en Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Het idee voor Lief en Leedstraten is geboren in Rotterdam, nadat een vrouw daar volslagen onopgemerkt 10 jaar lang dood in haar woning had gelegen. Dat nooit weer, vond de omgeving. Den Haag telt inmiddels 300 Lief en Leedstraten. De 300e werd deze week bekend: dat is De Gaarde in stadsdeel Escamp met als gangmaker Nellie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com