21 mei 2024

Den Haag – Actieweek van Extinction Rebellion

’Demonstreren mag, maar wel binnen de regels’ zo heeft de gemeente Den Haag laten weten. De actiegroep Extinction Rebellion heeft aangekondigd deze week het politieke centrum van Nederland te willen blokkeren. Deze groep protesteert tegen het klimaatbeleid.

Ze maken zich grote zorgen over de klimaatcrisis en eisen dat er iets wordt ondernomen. Er zijn nu demonstraties aangekondigd op 13, 14 en 15 oktober. Maar over andere acties weigeren zij informatie te geven. Den Haag heeft laten weten dat de politie op gaat treden tegen zaken die niet volgens de regels gaan, zoals bezettingen, bekladdingen en het klimmen op gebouwen.

De weg moet vrij blijven en het blokkeren wordt niet toegestaan. De gemeente laat ook weten dat overlast door mogelijke flitsacties niet kan worden voorkomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com