19 juni 2024

Zuid-Holland – Basisscholen planten eigen binnenbos

Leerlingen 15 Zuid-Hollandse basisscholen planten eigen BinnenBos. Na jarenlang corona-onderwijs is het belangrijker dan ooit om te zorgen voor een fijne leeromgeving op scholen. Dat kan door de natuur het klaslokaal in te halen. 15 klassen in Zuid-Holland planten in maart hun eigen BinnenBos aan. Leerlingen van de Oranjeschool in Rotterdam namen op dinsdag 8 maart het eerste BinnenBos in ontvangst: ‘De planten brengen meer leven in de klas, daar word ik blij van!’

Met het IVN BinnenBos halen scholen de natuur het klaslokaal in. De klas komt vol te staan met duurzaam gekweekte kamerplanten. Elke leerling krijgt een persoonlijke plant om te verzorgen. Zo bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur. Leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maken ze stek voor stek de school groener!

‘Meer leven in de klas’
Ruim 85 klassen door heel Nederland planten in maart hun eigen BinnenBos aan, waaronder 15 in Zuid-Holland. De Oranjeschool in Rotterdam-Zuid is een van die scholen. ‘In de omgeving van deze school is weinig groen’, vertelt Robert Kwist, docent op de Oranjeschool. ‘Juist daarom vinden wij het belangrijk om in en om de school te vergroenen. We hadden al een groen schoolplein en nu dus ook een BinnenBos. Het is bovendien heel leerzaam voor de kinderen omdat ze voor de planten zorgen en daarbij samenwerken.’

De klas wordt door al die planten bovendien een stuk gezelliger, vertellen de leerlingen: ‘Onze klas was een beetje saai, er was niet veel groen. Door al deze planten krijg ik het gevoel dat ik buiten ben. Het brengt meer leven in de klas, daar word ik blij van!’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com