19 juni 2024

Zoetermeer – Proef met gratis schoolontbijt van start

Een goed ontbijt hoort bij een gezonde leefstijl. Daarom serveren de Regenboogschool en De Touwladder hun leerlingen sinds kort dagelijks een gratis ontbijt.

De kinderen en hun ouders krijgen ook voorlichting over gezonde voeding en bewegen. Het gratis ontbijt is een proef en duurt tot het einde van het schooljaar. De wethouders Van Driel en Groeneveld kwamen deze week mee-eten met de kinderen.

Wethouder Jakobien Groeneveld (Jeugd):’’Een gezond ontbijt eten voordat je aan de dag begint, is belangrijk. Kinderen met een lege maag presteren slechter op school en zijn minder goed in hun sociale vaardigheden dan kinderen die wel hebben gegeten. Met deze proef gaan we kijken of de gezonde start gaat bijdragen aan betere prestaties.”
Kinderen die ontbeten hebben, hebben minder kans om later op de ochtend te gaan snoepen. Snoepen leidt tot overgewicht en een slecht gebit.

De gemeente werkt voor deze proef samen met de landelijke Alliantie Kinderarmoede en supermarkt Aldi, die zich net als de gemeente bij deze alliantie heeft aangesloten. Ook de Zoetermeerse Uitdaging en het Rode Kruis zijn bij de proef betrokken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com