22 juli 2024

Den Haag – Corona-vaccinatie ook verkrijgbaar in Haags stadhuis

Den Haag krijgt er opnieuw een bijzondere vaccinatielocatie bij. In samenwerking met de gemeente Den Haag begint GGD Haaglanden donderdag 7 oktober met vaccineren tegen corona in het Atrium van het stadhuis aan het Spui.

Het stadhuis is dan een informatie- én priklocatie. De komende maandagen en donderdagen kunnen inwoners vragen stellen over de coronaprik en desgewenst meteen de vaccinatie halen in het stadhuis.

Ze hoeven hiervoor geen afspraak te maken. Dat kan op maandagen van 8.00 tot 16.30 uur en op donderdagen van 14.00 uur tot 20.00 uur. Mensen die via de hoofdingang aan het Spui binnenkomen (aan de kant van de bibliotheek), vinden het informatie- en prikpunt dan meteen aan hun linkerkant.

“Samen met GGD Haaglanden zetten wij priklocaties op die voor inwoners van Den Haag makkelijk toegankelijk zijn. Het stadhuis is zo’n plek waar veel mensen komen en het is een duidelijk herkenbaar punt in de gemeente”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. “Met het aanbod aan informatie- en prikpunten in de gemeente willen we alle inwoners die tot op heden drempels hebben ervaren, van welke aard dan ook, de kans geven om alsnog objectieve informatie te verkrijgen en/of meteen een prik te halen. We richten ons niet alleen op mensen uit wijken met een lagere vaccinatiegraad, maar op alle inwoners van Den Haag”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com