13 april 2024

Zoetermeer – Internationale Dag van de Witte Stok

Op 15 oktober staan wij als Toegankelijkheidsraad Zoetermeer stil bij de Internationale Dag van de Witte Stok.

Voor blinden en slechtzienden is de witte stok een belangrijk middel om zich op veilige manier te verplaatsen in de openbare ruimte. Ook om duidelijk te maken dat men een weg wil oversteken. Het verkeer is verplicht hier rekening mee te houden, maar nog teveel wordt het signaal van de witte stok genegeerd.

De Toegankelijkheidsraad staat van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 op 15 oktober op het Stadhuisplein tegenover het Stadhuis/Forum om aandacht te vragen voor de witte stok. Ook kunnen voorbijgangers gebruik maken van simulatiebrillen om te ervaren wat een verminderd gezichtsvermogen voor iemand betekent.

Na afloop zal de Toegankelijkheidsraad een rondje maken door het Stadshart om kennis te nemen van mogelijke obstakels voor blinden en slechtzienden bij een wandeling door het Stadshart.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com