28 maart 2024

Zoetermeer – Project ‘Eenzaamheid’ trekt de wijken in

Ruim een kwart van de Nederlanders voelde zich in 2019 eenzaam en de corona periode heeft deze gevoelens alleen maar versterkt.

Toch wordt er nog te weinig over gepraat, terwijl dat ontzettend waardevol is. Door naar verhalen van anderen te luisteren en erover te praten geef je er samen woorden aan. Het afgelopen jaar zijn er in Zoetermeer prachtige initiatieven ontstaan om eenzaamheid tegen te gaan. Zoals verschillende kunstinterventies in de Zoetermeerse wijken en ook het boekje ‘Je bent niet alleen’, waarin de verhalen over eenzaamheid van Zoetermeerse inwoners zijn opgetekend.

Het doorbreken van het taboe op eenzaamheid gaat door en wij ook! Sterker nog, we zijn al begonnen met het vervolg. Zo trekken we met de rondreizende expositie ‘Je bent niet alleen’ de bibliotheken van Oosterheem en Rokkeveen in. Ook maakt Zanyar Aziz eenzaamheid bespreekbaar door zijn Spoken Word voordracht en de workshop ‘Gedichten schrijven’. Tijdens de workshop onderzoeken Zoetermeerders samen hoe verschillend eenzaamheid kan zijn. We hopen mensen te ontmoeten die niet naar de expositie in de hoofdvestiging van de bibliotheek konden komen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com