29 mei 2023

Midden-Delfland – Rijksrecherche onderzoekt politieschietincident Den Hoorn

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar een politieschietincident aan de Harnaschdreef in Den Hoorn. Daarbij is een 23-jarige man uit Den Hoorn gewond geraakt.

Toen agenten arriveerden aan de Harnaschdreef, troffen zij een 23-jarige man met een steekwapen. Deze kwam op de politie af. Die heeft verschillende waarschuwingsschoten gelost, maar daar reageerde de man niet op. Vervolgens heeft de politie op de man geschoten. Hij is daarbij gewond geraakt en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de politie. Dit is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand gewond raakt of overlijdt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com