27 maart 2023

Regionieuws TV – Zonnevlinder strijkt neer op boulevard van Scheveningen

Zaterdag 25 juni komt de SolarButterfly naar Scheveningen. Dit is een duurzaam gebouwd ‘tiny house’ op wielen. De zonnevlinder is gemaakt van ruim 800 kilo uit de oceaan opgeviste PET-flessen en functioneert volledig op zonne-energie.

Met dit bijzondere object vraagt het internationale team achter de SolarButterfly aandacht voor innovatieve oplossingen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. Onderzoekers van het Kenniscentrum Mission Zero van De Haagse Hogeschool zijn aanwezig om bezoekers te informeren over het project. De SolarButterfly heeft een lengte van 13 meter en een spanwijdte van 10 meter en gaat de hele wereld over.

Een van de doelen is om mensen te inspireren ook klimaatmaatregelen te nemen zoals het plaatsen van zonnepanelen, meer tweede hands artikelen gebruiken en minder van plastic verpakkingen gebruik te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com