19 juni 2024

Rijswijk – Investeren in toekomstbestendige huisvesting voor scholen

De gemeente Rijswijk investeert de komende jaren fors in de realisatie van toekomstbestendige onderwijshuisvesting.

Doel is om te zorgen voor voldoende aantrekkelijke, veilige en gezonde onderwijsgebouwen. Er zijn ruim 6.500 kinderen die in Rijswijk naar school gaan. Tot 2042 is gepland dat een groot deel van de scholen wordt vervangen of gerenoveerd. Daar is nu een plan voor vastgesteld.

Uitgangspunt is dat kinderen in hun eigen wijk basisonderwijs kunnen volgen. Ook moeten alle kinderen hun schooldag kunnen doorbrengen in een frisse en geventileerde omgeving. Wethouder Besteman van onderwijs wil daarom nu vastleggen hoe dit in de komende jaren wordt gerealiseerd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com