16 juli 2024

Westland – Gemeente helpt gedupeerden toeslagenaffaire

De gemeente Westland helpt gezinnen die door de landelijke toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen.

Zo worden sinds de zomer gemeentelijke schulden kwijtgescholden en worden gezinnen die in de schuldhulpverlening zijn terechtgekomen met voorrang geholpen om schuldenvrij te worden.

In Westland hebben 160 gezinnen zich gemeld bij de Belastingdienst omdat ze zijn getroffen door de toeslagenaffaire. 76 gezinnen hebben te kennen gegeven geen hulp van de gemeente nodig te hebben, 42 gezinnen worden momenteel ondersteund. De gemeente roept mensen op die zich nog niet gemeld hebben, contact op te nemen, zodat per gezin gekeken kan worden hoe de gemeente hen kan helpen.

Wethouder Piet Vreugdenhil (Zorg en Welzijn): “De landelijke compensatie duurt veel te lang. Mensen zijn door toedoen van de rijksoverheid in grote problemen gekomen. Als gemeente grijpen we daarom in en willen Westlanders die getroffen zijn helpen. Wij roepen Westlanders op om niet te schromen en zich bij ons te melden. Ook al hebben zij wellicht het vertrouwen in de overheid verloren door wat er is gebeurd, de gemeente wil hen graag helpen.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com