13 april 2024

Den Haag – Spaanse onderscheiding voor burgemeester Van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag heeft vandaag de versierselen die horen bij een belangrijke Spaanse onderscheiding ontvangen.

Hij treedt toe tot de Orde van Isabella de Katholieke (Orden de Isabel la Católica) in de rang van Commandeur (Encomienda). Dit onder andere vanwege zijn inspanningen om tijdens zijn burgemeesterschap in Utrecht de start van de Ronde van Spanje, de Vuelta, naar Nederland te halen. De versierselen werden overhandigd door de ambassadeur van Spanje, María Jesús Alonso Jiménez.

De Orde van Isabella de Katholieke is een Spaanse burgerlijke orde om erkenning te geven voor diensten die Spanje ten goede komen. In 1815 werd de orde als “Real y Americana Orden de Isabel la Católica” ingesteld.

De Vuelta zou vorig jaar naar Nederland komen. Door corona werd de ronde van Spanje twee jaar uitgesteld. De start van de wielerronde vindt nu in augustus 2022 plaats in Utrecht. Ook worden Den Bosch en Breda aangedaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com