21 april 2024

Zoetermeer – Gezamenlijke controleactie RandstadRail

HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hebben een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer gehouden.

Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. Het is de eerste gezamenlijke controleactie sinds de uitbraak van corona.

In 79 trams werden in totaal 1483 passagiers gecontroleerd. 159 begingen een overtreding, waarvan 83 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. 49 reizigers kregen een boete, omdat zij geen mondkapje droegen in de tram.

Burgemeester Michel Bezuijen liep een aantal uur mee tijdens de grote controleactie. De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert.

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com