21 mei 2024

Haaglanden – Beschikbaar routinematig werk nog niet op niveau

De vacaturemarkt voor routinematig werk nog niet terug op het niveau van voor corona in Haaglanden.

De daling van de WW-uitkeringen zette zich ook in september voort. UWV verstrekte 9.275 WW-uitkeringen per eind september 2021 aan werkzoekenden in Haaglanden. Eén kwart van deze uitkeringen ging naar werkzoekenden met maximaal een mbo-1 diploma. Ze zijn vaak aangewezen op eenvoudig en routinematig werk. Dit werk is met een aandeel van minder dan tien procent in het totaal van de openstaande vacatures in de regio verhoudingsgewijs beperkt beschikbaar.

Werkzoekenden met ten hoogste een afgerond mbo-1 diploma zijn doorgaans aangewezen op werk op beroepsniveau 1. Het gaat dan om eenvoudige of routinematige werkzaamheden

Gunstiger was de verandering bij de openstaande vacatures op beroepsniveau 2 of hoger. Aan het einde van het tweede kwartaal 2021 stonden daarvan 4% meer vacatures open dan in 2019 en 50% meer dan vorig jaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com