18 mei 2024

Den Haag – Copiatek creëert banen met ‘refurbishen’ van laptops

Haagse sociale onderneming Copiatek groeit en vond een grotere bedrijfsruimte in De Schilde. De komst van Copiatek naar De Schilde is een mooie aanvulling op het huidige aanbod van sociale, innovatieve en duurzame ondernemers in het voormalige Philips gebouw. Wethouder Bert van Alphen heeft de vestiging officieel geopend.

Volgens Ronald de Bakker, directeur Copiatek zijn er nu meerdere afgeschermde ruimtes waar de medewerkers prikkelarm kunnen werken. De bedoeling is banen creëren voor mensen die zelf niet makkelijk aan werk komen.

Copiatek verlengt de duur van afgeschreven IT-producten, zoals laptops. Het merendeel van deze ‘gerefurbishde” apparaten gaat via Stichting Leergeld naar schoolgaande kinderen uit kwetsbare milieus. Het bedrijf is onlangs PSO 30+ gecertificeerd, wat betekent dat meer dan 30% van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Bij Copiatek is dit zelfs ruim 80%. De PSO 30+ certificering maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten toe te bedelen aan gecertificeerde sociale ondernemingen.

Naast het verrichten van de openingshandeling reikte wethouder Van Alphen het officiele PSO 30+ certificaat uit aan Copiatek, Ctalents en Groenperspectief. Ctalents ondersteunt mensen met een auditieve of visuele uitdaging bij het vinden van betaald werk. Groenperspectief brengt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot bloei met werk en opleiding in de groenvoorziening.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com