16 juli 2024

Den Haag – Ruim 500 wapens ingeleverd bij wapeninleveractie

Bij de wapen-inleveractie vorige week zijn in Den Haag in totaal 505 wapens ingeleverd.

Het gaat onder meer om 330 messen, 15 kilo scherpe munitie en 11 vuurwapens. Op 32 politiebureaus kon iedereen straffeloos en anoniem hun wapens afgeven. Ook werden vuurwapens, munitie en explosieven op afspraak opgehaald door politie in burgerkleding.

Doel van de actie is mensen de kans te geven zonder problemen van hun wapens af te komen. Tevens wordt op deze manier bewustwordingen gecreëerd rond de gevaren van wapenbezit. Steeds vaker dragen jongeren op straat wapens bij zich. Eerder dit jaar werd ook een wapen-inleveractie gehouden. Toen werden er in een week tijd 669 wapens ingeleverd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com