18 mei 2024

Den Haag – Ook Vestia Actie in Den Haag

SP Den Haag is met Vestia huurders in actie gekomen voor beter onderhoud woningen.

De SP Den Haag is samen met huurders van woningcorporatie Vestia een campagne gestart voor beter onderhoud en meer zeggenschap. Al jarenlang regent het bij de partij klachten van Vestia huurders, over hoge huurprijzen in combinatie met slecht onderhouden woningen met ongezonde tocht, vocht en schimmel tot gevolg.

Na verschillende acties bij de verhuurder in coronatijd, worden de pijlen nu gericht op de gemeenten. Want: Vestia splitst volgend jaar in kleinere organisaties en dit is volgens de actievoerders hét moment om daar ‘fatsoenlijke organisaties’ van te maken.

Vrijdag 22 oktober voelde een vertegenwoordiging van de huurders woonwethouder Martijn Balster aan de tand. Huurster Imane Choukoud: “De wethouder heeft invloed op hoe de nieuwe verhuurder voor Den Haag zich gaat gedragen. We hebben hem gevraagd zich in te zetten voor onze twee simpele eisen: onderhoudsmonteurs die in dienst zijn van de verhuurder en aanspreekpunt voor de buurt kunnen zijn, en regelmatige wijkbijeenkomsten waar we kunnen inlopen met klachten en ideeën. Helaas wilde de wethouders zijn handtekening niet zetten onder ons symbolische contract. “

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com