16 juli 2024

Zoetermeer – Lunchpauzeconcert door Valeria Boermistrova

Woensdag 3 novembera.s zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk van Zoetermeer worden gegeven door Valeria Boermistrova (mezzosopraan) en Henk Linker (klavecimbel en orgel)

Op het programma dat zij gaan uitvoeren staan werken van Caccini, Morley,Honegger en Mathias Henk Linker studeerde Orgel (DM en UM) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven.

Valeria Boermistrova, geboren in Moskou, studeerde koordirectie (Moskou) en zang bij Richard Levitt (Schola Cantorum te Bazel). Als soliste heeft ze een brede soloconcertpraktijk en treedt ze op met koren en ensembles (onder andere “Cantores Martini” van de Dom in Utrecht en Studium Chorale in Maastricht).

Haar repertoire omvat werken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Naast haar concertpraktijk werkt Valeria als (interim)dirigente en als zangcoach. Sinds 1994 vormt zij een vast duo met Henk linker (orgel). Hun laatste CD “Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria” werd met een 10 gewaardeerd in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift “Luister”!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com