27 februari 2024

Zoetermeer – Aanplant Tiny Forest Noordhove

Kinderen van basisscholen de Baanbreker en de Buut hebben bomen geplant in het eerste Tiny Forest van Zoetermeer in Noordhove.

Komende tijd komen er nog twee Tiny Forests bij, in Seghwaert en Rokkeveen. De kinderen van de Buut en de Baanbreker hebben na de officiële opening meteen hun eerste les gehad over ‘Hoe plant ik een boom’.

De officiële opening bestond uit het onthullen van het bord en het planten van de eerste boom ter ere van Maaike Pribnow , initiatiefneemster van dit Tiny Forest.

Op 16 november wordt ook het Tiny Forest naast de Hof van Seghwaert aangeplant. De officiële opening is om 9.00 uur.
Op dit moment vinden er gesprekken plaats met scholen over de komst van een Tiny Forest in het Floriadepark. Daarna volgt een bijeenkomst met de buurt.

Een Tiny Forest is een echt bos, maar niet veel groter dan een tennisveld. Het begint met kleine bomen en struiken, maar groeit uit tot een compact inheems bos, waar het een prettige plek is voor vogels, vlinders, bijen en kleine zoogdieren. Er moet dus voldoende ruimte zijn om het bos te kunnen laten groeien. Een voorwaarde voor de komst van een Tiny Forest is dat er een school in de buurt van het Tiny Forest moet zijn, zodat kinderen van de natuur kunnen leren

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com