21 mei 2024

Den Haag – POLKA wint Kartiniprijs

De winnaar van de Haagse Kartiniprijs is POLKA, het Centrum voor Poolse vrouwen.

Dat maakte wethouder Kapteijns bekend. De Kartiniprijs is een gemeentelijke emancipatieprijs en wordt jaarlijks uitgereikt. Andere genomineerden waren Roos Padmos en Box it Out. De Kartiniprijs werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

POLKA, het Centrum voor Poolse vrouwen is opgericht in 2018. Hun activiteiten zijn erop gericht Poolse vrouwen te emanciperen en integreren. Uit eigen onderzoek blijkt dat zij aantoonbaar een belangrijke bijdrage leveren. De prijs is vernoemd naar de Javaanse Raden Adjeng Kartini, die zich van jongs af aan verzette tegen de traditionele normen en waarden ten opzichte van meisjes.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com