16 juli 2024

Zoetermeer – Tegemoetkoming energiekosten voor Zoetermeerpashouders

De gemeente Zoetermeer moet de stijgende energieprijzen compenseren voor mensen met een Zoetermeerpas. Door de stijgende prijzen voor energie lopen gezinnen met een laag inkomen het risico dat zij hun energierekening niet meer kunnen betalen.

Daarom wil de PvdA dat de gemeente deze gezinnen ondersteunt. Alle gezinnen met zo’n Pas moeten een energievoucher krijgen van 50 euro. In Zoetermeer groeit 1 op de 7 kinderen in armoede op. In die gezinnen wordt met angst en beven uitgekeken naar een mogelijk strenge winter vanwege de stijgende gas en elektriciteitsprijzen.

De compensatie die de rijksoverheid biedt kan niet voorkomen dat arme gezinnen alsnog hun energierekening niet meer volledig kunnen betalen. Het voorstel wordt besproken bij de begrotingsbehandeling.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com