19 juni 2024

Westland – Extra subsidie voor ouderen in Coronatijd

De gemeente Westland heeft besloten 100.000 euro extra beschikbaar te stellen voor de Subsidieregeling Senioren in Coronatijd.

De eerder beschikbaar gestelde 150.000 euro is al vergeven. Voor de laatste maanden van dit jaar wordt het daarom nog aangevuld. Door de crisis hebben ouderen minder contact gekregen met familie, vrienden, mantelzorgers en zorgaanbieders.

Veel activiteiten en vrijwilligerswerk konden niet doorgaan. Een kwart van de inwoners zou zich hierdoor eenzamer voelen. Het extra geld komt van de Rijksgelden om de effecten van de Coronacrisis te verkleinen. Met deze subsidieregeling zijn al verschillende projecten opgezet, bijvoorbeeld activiteiten voor mantelzorgers, maandelijkse koffieochtenden en een meezingconcert met een koor. Organisaties en instellingen die actief zijn binnen de gemeente Westland kunnen nog tot 1 december van dit jaar nieuwe verzoeken indienen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com