22 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Fietsspoortunnel Tuinenlaan beschilderd

De fietstunnel onder het spoor bij de Tuinenlaan in Leidschendam is door kunstenaars beschilderd met 4500 jaar oude vondsten en Romeinse voorwerpen.

Naast woon-werkverkeer gebruiken veel recreatieve fietsers en wandelaars de snelfietsroute tussen Leidschendam en Leiden om er op uit te trekken naar de Horsten en naar zee. Zij krijgen dan een vleug erfgoed mee.

De kunstenaars kregen van de gemeente Leidschendam-Voorburg de opdracht om de archeologische schatten die in de omgeving zijn gevonden in beeld te brengen. Het gaat om voorwerpen van de eerste bewoners van ons kustlandschap al 4500 jaar geleden, zoals een kookpot en een stenen bijl, maar ook wat de Romeinen hier langs de grens van hun grote keizerrijk achterlieten. Sinds kort zijn de Romeinse archeologische resten ook aangewezen als UNESCO werelderfgoed zoals het Romeinse kanaal in de buurt van de tunnel. Hierdoor ‘beleeft’ de recreant ook wat onder de grond verborgen was.


Het beschilderen van deze tunnel is onderdeel van een project van het regiopark Duin, Horst en Weide waarbij alle tunnels in het gebied samen het verhaal vertellen over wat er aan moois is te ontdekken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com