20 mei 2024

Haaglanden – Regionale ‘ Oranje acties’ om aandacht geweld tegen vrouwen

Verschillende plaatsen in de regio doen mee aan de internationale campagne “Orange the World”. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Bijna de helft van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld. Dat varieert van seksuele intimidatie tot aanranding en verkrachting. Of van huiselijk geweld tot doodslag.

In de gemeente Wassenaar zijn de leeuwen voor het stadhuis oranje gekleurd voor de komende twee weken. In Den Haag worden het stadhuis en de bibliotheek ernaast, oranje verlicht.

In Leidschendam-Voorburg wappert de ‘Orange the World’ vlag op het gemeentehuis. Alle gemeenten roepen mensen op meteen hulp te zoeken als ze geconfronteerd worden met geweld, of aangifte te doen als het in hun omgeving gebeurt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com