21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg: Lintje voor de heer Wim Gruijters

Op vrijdag 29 oktober 2021 reikte burgemeester Jules Bijl een Koninklijke onderscheiding uit aan Wim Gruijters uit Leidschendam. De heer Gruijters ontving de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De uitreiking vond plaats in het Raadhuis in Leidschendam-Voorburg.

Hij kreeg de bronzen erepenning omdat hij een persoon uit een auto te water heeft gered aan de Wilsveen in Leidschendam. Burgemeester Bijl roemde de heer Gruijters vanwege zijn onverschrokken moedige optreden waarbij hij, niet zonder gevaar van eigen leven, onmiddellijk het water in sprong.

Deze Koninklijke onderscheiding is de hoogste dapperheidsonderscheiding in Nederland voor niet-soldaten. De onderscheiding wordt verleend aan burgers die heldhaftig hebben opgetreden en een menslievende daad hebben verricht. Deze daad draagt de kenmerken van moed, beleid en zelfopoffering. De onderscheiding wordt maar enkele keren per jaar uitgereikt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com