27 mei 2024

Westland – Honderden tegels opgehaald Tegeltaxi

NK Tegelwip actie officieel gestart: Honderden tegels opgehaald Tegeltaxi Westland. Op vrijdag 8 april heeft de Westlandse Tegeltaxi de eerste gewipte tegels opgehaald. Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

Eind maart werd de actie bekend gemaakt en de aanmeldingen stroomden binnen. Gerard ter Heijden uit Wateringen werd via de buurtapp op de actie gewezen en meldde zich direct aan. “Wij startten op dat moment ook met het ontstenen van onze achtertuin. We maken ruimte voor meer groen en een moestuin. Superluxe dat de Tegeltaxi de tegels heeft opgehaald en afgevoerd en bovendien krijg ik er ook nog planten voor terug. Een goede deal, als je het mij vraagt, die het nog makkelijker maakt om je tuin te vergroenen. Volgens van ter Heijden is het hard nodig dat meer Westlanders dit doen om te zorgen dat we droge voeten houden”

Tegels gratis laten ophalen door Tegeltaxi en ruilen voor tuinplanten
Wie nog twijfelt om de tuin te vergroenen wordt het extra makkelijk gemaakt. De volgende Tegeltaxi rijdt op 22 april. Aanmelden via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com