19 juni 2024

Nieuwe, tijdelijke woningen in Zoetermeer in gebruik genomen

De tijdelijke woningen aan het Bredewater in Zoetermeer zijn officieel in gebruik genomen. Het voormalige kantoorpand is binnen enkele maanden verbouwd tot tijdelijke huizen. Hier kunnen 65 huurders wonen van tussen de 18 en 30 jaar. De 65 appartementen van gemiddeld 430 m2 zijn voor maximaal drie jaar beschikbaar. Er is in Nederland een groot tekort aan woningen waardoor vooral jongeren die woonruimte zoeken lang moeten wachten. Tegelijkertijd zijn er lege kantoren beschikbaar die geschikt zijn om veranderd te worden in tijdelijke huurwoningen. Het gebouw in Zoetermeer staat in de toekomstige nieuwe woonwijk Entree. In de toekomst komen daar een paar duizend nieuwe woningen, maar dat duurt nog effe. Voordat het zover is bieden projecten zoals deze uitkomst, aldus de gemeente.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com