16 juli 2024

Haaglanden – Minder vraag naar administratief personeel

Voor het eerst in vier maanden tijd zijn de WW-uitkeringen in oktober met 2,5% (305) gestegen in Haaglanden.

Landelijk bleef het aantal bijna onveranderd. Van alle WW-uitkeringen in de regio gaat een vijfde ervan naar werkzoekenden met een bedrijfseconomisch of administratief beroep. Dit gecombineerd met een derde minder vacatures voor deze beroepen zorgt ervoor dat het moeilijker is om werk te vinden in administratieve functies, vooral op lager beroepsniveau.

In de regio is de tuinbouw sterk vertegenwoordigd en daardoor heeft het verloop van de seizoenen invloed op de WW-uitkeringen in Haaglanden. Daarnaast legden de WW-stijging bij commerciële en dienstverlenende beroepen een sterk gewicht in de schaal.

De landelijke daling bij technische beroepen en transport & logistiek beroepen bleef in Haaglanden ook uit. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Haaglanden met 1.974, ofwel 18,6%. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in Haaglanden met 2,9% iets lager dan heel Nederland (3,0%).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com