23 april 2024

Den Haag – Ellende voor horeca Prins Hendrikplein

Horeca op Prins Hendrikplein krijgt na 3e lockdown een ‘horrorzomer’ voor de kiezen Horeca-ondernemers op het Prins Hendrikplein hoorden een paar dagen voor kerst dat de oorspronkelijke terrassen niet terugkomen.

Het populaire plein voor jong en oud zou onaangetast blijven met het invoeren van de nieuwe brede – in volksmond genoemde – dendertram 16. Dit was wat de ondernemersvereniging BIZ Zeeheldenkwartier, bewonersorganisatie De Groene Eland en leden van de werkgroepen altijd te horen kregen van de projectingenieurs en betrokken ambtenaren.

Niets is minder waar, zo blijkt nu. Er is nog steeds geen duidelijkheid over het dendertramplan. De horecazaken Victoria en Van Kinsbergen staan voor een groot vraagteken, terwijl over 6 weken het terrasseizoen begint! Het zomerseizoen dat de afgelopen twee jaar vooral diende als compensatie voor de gesloten winter, staat dus op losse schroeven. Waar vroeger de bewonersorganisatie en de lokale horeca het nog uitvochten tegen elkaar, staan ze nu – zij aan zij – lijnrecht tegenover de gemeente. ‘’We zijn inderdaad vergeten te bespreken wat de consequenties zijn op het plein door de vier nieuwe ingangen op het plein” kreeg een van de ondernemers te horen van de gemeente.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com