22 juli 2024

Sinterklaasbudget onder druk: een op de vier mensen bezuinigt op cadeaus

Meer dan een kwart van de bevolking bezuinigt op Sinterklaas cadeaus. Dit blijkt uit recent onderzoek van het bedrijf BoekenVoordeel. Bijna de helft van de mensen geeft aan dit jaar te gaan letten op voordeelacties en aanbiedingen bij de aanschaf van cadeaus.Maar liefst  een derde van de ondervraagden gaf aan dat ze dit jaar gaan bezuinigen, omdat alles duurder is geworden.  Vooral dertigers en gezinnen met jonge kinderen tot en met 12 jaar gaan de folders uitpluizen op zoek naar aanbiedingen. De meeste mensen hebben de voorkeur aan shoppen bij één winkel met een breed assortiment en meerdere betaalbare producten. Uit het onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft zoveel mogelijk Sinterklaascadeaus in dezelfde winkel wil kopen. Vooral mensen tussen de 30 en 39 jaar hechten veel waarde aan een breed assortiment in een winkel. Ook gezinnen met kinderen geven er de voorkeur aan om zo veel mogelijk items van de verlanglijstjes in één en dezelfde winkel af te vinken. 44% van de Nederlanders geeft aan liever meerdere betaalbare Sinterklaas cadeaus te kopen in plaats van één duurder cadeau. Dit geldt met name voor mensen tussen de 30 en 49 jaar en gezinnen met kinderen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com