22 juli 2024

Zoetermeer – Wethouder ter Laak lanceert vrijwilligerscampagne

Vrijwilligerswerk is leuk en divers en iedereen kan het doen. Onder dit motto voert het platform Zoetermeer voor Elkaar de komende maanden een publiekscampagne.

Wethouder Ingeborg ter Laak gaf hiervoor donderdag het startsein. Zoetermeervoorelkaar.nl is hét platform voor Zoetermeers vrijwilligerswerk. Een verzamelplaats waar mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die vrijwilligers zoeken, elkaar kunnen vinden. Ook is op het platform informatie te vinden over vrijwilligersondersteuning, cursussen en kun je ter inspiratie interessante verhalen over vrijwilligerswerk lezen. Het platform bestaat deze week twee jaar.

Wethouder Ingeborg ter Laak legde de nadruk op het belang van vrijwilligerswerk. “Zonder vrijwilligerswerk valt de stad uit elkaar. Kijk maar naar de hulp die vrijwilligersorganisaties hebben geboden toen vanwege corona iedereen thuis moest blijven en er van alles was gesloten. Maar ook in gewone tijden is vrijwilligerswerk onmisbaar. We hopen dat we met deze campagne veel Zoetermeerders kunnen inspireren en dat ze een vorm van vrijwilligerswerk kunnen vinden die bij ze past. Je helpt niet alleen de ander, maar ook jezelf. Je leert nieuwe dingen en je ontmoet anderen.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com