20 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Daling bijstandsgerechtigden

In het eerste half jaar van 2021 is het aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg met een bijstandsuitkering gedaald.

Eerder verwachtte de gemeente nog een stijging als gevolg van de coronacrisis. De daling komt door het herstel van de economie, waardoor minder mensen een uitkering nodig hebben.

Daarnaast heeft de gemeente extra ingezet op de begeleiding van inwoners met een uitkering naar werk. Tussen januari en juli van dit jaar gingen 193 inwoners van een bijstandsuitkering naar een betaalde baan. Vorig jaar waren dit er 161.

Het gaat dan om inwoners die maximaal 2 jaar in de bijstand zaten en door de gemeente geplaatst konden worden. Er blijven wel zorgen over inwoners die al langer dan 2 jaar in de bijstand zitten. De afstand tot de arbeidsmarkt is voor deze inwoners zo groot, dat de kans op werk steeds verder afneem

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com