13 april 2024

Haaglanden – Week van de Pleegzorg in de regio

Nijpend tekort aan pleegouders terwijl behoefte toeneemt. Er is al jaren een tekort aan pleegouders. Terwijl er jaarlijks juist meer kinderen op zoek zijn naar pleegouders. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden, omdat het lang duurt voordat de juiste match voor een duurzamer verblijf gevonden is. Geen goede basis voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen.

Met de oproep #groenlicht vraagt Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg (3 – 10 november) aandacht voor het belang van meer pleegouders.

Op veel plekken in het land worden monumenten en gebouwen groen verlicht. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst. In de regio Den Haag wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor pleegzorg. Markante plekken gaan in het groene licht, er hangen billboards en pleegouders delen hun verhaal in de media.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com