13 april 2024

9 euro verhoging waterschapsbelasting voor huiseigenaren

Gezinnen met een eigen woning betalen volgend jaar gemiddeld 9 euro meer voor de waterschappen dan dit jaar. Dit verwacht de Unie van Waterschappen na een inventarisatie. Om de gevolgen van hevige regen en droge periodes op te kunnen vangen, moeten de waterschappen steeds meer maatregelen nemen om Nederland klimaatbestendig te houden.

De besturen van de 21 waterschappen behandelen deze weken de voorstellen voor de hoogte van de waterschapsbelastingen in 2022. Op grond van deze voorstellen verwacht de Unie van Waterschappen dat gezinnen met een eigen woning gemiddeld 75 cent per maand meer aan waterschapsbelastingen gaan betalen dan in 2021. De verhoging ligt 0,7% boven de inflatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com