27 mei 2024

Den Haag – Afgebrande woningen voldeden niet aan bouwvoorschriften

De woningen in de Schilderswijk in Den Haag waar in mei brand woedde, voldeden niet aan de bouwvoorschriften.

Daardoor kon het vuur zich snel verspreiden, concludeert het Instituut Fysieke Veiligheid na onderzoek. De brandweer had om dat onderzoek gevraagd omdat het vuur snel om zich heen greep en slecht was te bedwingen.

In 1992 waren de woningen gerenoveerd, maar zonder bouwvergunning. De dakconstructie was niet goed en de polyester balkons en privacyschermen waren niet van brandwerend materiaal. Er werden 40 woningen verwoest door de brand.

De gemeente moet nu gaan inventariseren bij welke woningen in Den Haag ook verkeerde bouwmaterialen zijn gebruikt, zo staat in de conclusie van het rapport. Volgens de gemeente wordt dat een heidens karwei, omdat dit soort zaken niet geregistreerd staat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com