25 april 2024

Den Haag – Roep om directe trein richting Aken steeds luider

De komst van een directe intercity tussen Den Haag en Aken kan op steeds meer draagvlak rekenen. Na Den Haag, Eindhoven, Heerlen, Kerkrade en diverse Tweede Kamerleden en kennisinstellingen, komt er ook steun van de regionale afdelingen van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Alle partners zijn het eens dat de treinverbinding economisch voor zowel Nederland als Duitsland groot voordeel kan opleveren.

Aken heeft een toonaangevende universiteit die net zo groot is als de universiteiten van Delft en Eindhoven bij elkaar. Technici die in Aken opgeleid worden kunnen volgens VNO-NCW een oplossing zijn voor het tekort aan personeel in Eindhoven en de Zuidelijk Randstad.

Voor Den Haag en omgeving zijn technici ook van harte welkom. Zij kunnen de komende jaren onder meer aan de slag in het Central Innovation District, een gebied tussen de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI. Het moet de nieuwe economische motor worden voor Den Haag.

Zo kunnen technici bij The Hague Security Delta hun kennis toepassen, waar gewerkt wordt aan de nationale internetveiligheid. Ook kan personeel aan de slag in Delft aan Quantum, een techniek om computers sneller te maken. Zo’n computer kan bijvoorbeeld exact uitrekenen hoe een medicijn op iemand werkt. In Rotterdam zijn technici nodig voor groene waterstof, in Leiden voor de biomedische wetenschap en in Westland voor innovaties in de tuinbouw.

Bestuurders van de gemeenten, Kamerleden, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en kennisinstellingen kwamen donderdag bij elkaar op een bijeenkomst in Den Haag. Ze zijn ervan overtuigd dat de versnelde invoering van deze intercity de steden beter en duurzamer met elkaar verbindt. Ook Siemens Nederland was aanwezig als vertegenwoordiger van The Hague Connected namens de 8 grootste werkgevers uit Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com