22 juni 2024

Den Haag – Bewoners Haagse Moerwijk bieden Vestia zwartboek aan

Geruïneerd door renovatie, bewoners Moerwijk bieden Vestia zwartboek aan.

Vandaag boden bewoners uit Moerwijk-Oost met ondersteuning van de SP een zwartboek aan Vestia aan. Het zwartboek bevat klachten van Vestia-huurders die uiteenlopende klachten hebben over de renovatie van de woningen in Moerwijk. Het gaat onder andere om onveilige woonsituaties, overlast, afval in de straat, schade aan de woningen, opleveren van smerige woningen, diefstal en het niet nakomen van afspraken. De bewoners eisen van Vestia dat in een persoonlijk gesprek afspraken worden gemaakt over de nasleep van de renovaties.

Eén van de bewoners is Wilma van Rijn die pas terugkwam na de renovatie vertelt over haar ervaringen: “Ze komen afspraken niet na, en laten een ravage achter. Mensen zijn weken bezig om hun huis schoon te krijgen.’’

In het bijzijn van SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman trokken bewoners donderdag naar Vestia aan de Loevesteinlaan. Beckerman: “Teveel Vestia woningen zijn van slechte kwaliteit en met terechte klachten van bewoners wordt te weinig gedaan. Wij geven niet op en spreken ook de minister aan, huurders moeten meer recht krijgen om de gebreken aan te pakken.” De Vestia huurders deden vandaag aan de Loevesteinlaan hun verhaal en boden het zwartboek aan namens 25 bewoners. Vestia gaf aan voor 1 december met bewoners in gesprek te gaan over het wegnemen van de klachten. De bewoners en de SP zullen de toezeggingen van Vestia nauwlettend volgen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com