19 juni 2024

Westland – Koninklijke Onderscheiding voor Geo van Leeuwen

De heer Geo van Leeuwen uit Wateringen heeft op donderdag 11 november een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Arends.

De heer Van Leeuwen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een bijeenkomst met bestuur en vrijwilligers van Druivenkwekerij Sonnehoeck zijn hem de bijbehorende versierselen uitgereikt.

De heer Geo van Leeuwen is de vierde generatie Van Leeuwen sinds 1899 die de druiventeelt in Westland in stand houdt. In 2006 heeft de heer Van Leeuwen zijn privébezit, de druivenkwekerij en de tuinderswoning met schuur, ondergebracht in de Stichting Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. Hiermee is de Westlandse historie voor toekomstige generaties bewaard gebleven. Sindsdien is het complex een pleisterplaats voor vele (internationale) bezoekers en wordt het gerund door vele vrijwilligers. Dat maakt Sonnehoeck tot een bijzondere plek ofwel ‘Sonnehoeck is geen museum, maar een levend monument’. De heer Van Leeuwen is, samen met zijn broer, nog steeds actief in het onderhoud, teeltbegeleiding en leiding van Druivenkwekerij Sonnehoeck.

Daarnaast verzorgt de heer Van Leeuwen sinds 1960 de groenvoorziening en maakt de bloemversieringen voor bijzondere vieringen voor de Geloofsgemeenschap Emmaus (Den Haag).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com