16 juli 2024

Westland – Escaperoom tegen alcoholmisbruik jongeren

Wethouder Vreugdenhil van Westland heeft samen met onder andere kinderarts Nico van der Lely de escaperoom “effe serieus” geopend.

Dit is een omgebouwde truck waarbij het thema ‘alcoholgebruik onder jongeren’ bespreekbaar wordt gemaakt. De truck rijdt komende maanden langs de scholen en sportverenigingen om voorlichting te geven. Via het spel in de escaperoom kan de jeugd de uitdaging aan gaan om te ontsnappen.

Dit project zou eigenlijk vorig jaar al uitgevoerd worden maar de corona crisis zorgde voor vertraging.Het is gericht op de Westlandse jeugd van 12 tot en met 15 jaar. De scholen en verenigingen kunnen gratis gebruik maken van de escaperoom. Voor de uitvoering werkt de gemeente samen met onder meer GGD Haaglanden, Vitis Welzijn en B-rijder.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com