18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Gemeentelijke zorgpolis

Met de Gemeentepolis kunnen inwoners met een lager inkomen zich verzekeren tegen hoge zorgkosten.

De collectieve zorgverzekering biedt uitgebreide vergoedingen tegen een betaalbare premie. Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Floor Kist: “De gemeente komt mensen met een lager inkomen graag tegemoet met de Gemeentepolis. Volgens ons biedt hij veel voordelen voor onze inwoners met hoge zorgkosten. Via gezondverzekerd.nl kunnen zij de pakketten bekijken en een afspraak maken voor het digitale spreekuur. Zo komen zij erachter of de Gemeentepolis ook voor hen goed uitpakt.”

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige zorgverzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis. Daarnaast kunnen verzekerden ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er zijn 2 pakketten met vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com