13 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Gemeente in gesprek over glasvezelstation

Wethouder Jan Willem Rouwendal (Openbare Ruimte) heeft gesproken met bewoners van de Nassaulaan in Leidschendam over de plek van het verdeelstation voor glasvezel in hun buurt.

Ruim twee weken geleden is begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de wijk, waarbij dit glasvezelstation geplaatst werd in een plantsoen.

De gemeente verwacht over een week duidelijkheid te kunnen geven over de nieuwe plek voor het glasvezelverdeelstation in de wijk. Dit station is nodig als centraal punt in de wijk om diensten te kunnen leveren over het glasvezelnetwerk.

De gemeente werkt mee aan de aanleg van een glasvezelnetwerk zodat iedereen digitaal, nu en in de toekomst, goed bereikbaar is. Het bedrijf Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk aan. Dit biedt inwoners, ondernemers en organisaties een extra manier om snel te kunnen internetten, televisie te kijken en te bellen naast de bestaande manieren. Glasvezel is krachtig internet waarbij veel hogere snelheden kunnen worden bereikt dan met bestaande netwerken en data via vezels van glas worden uitgewisseld. Om dit mogelijk te maken is per wijk een glasvezelstation nodig.

De gemeente neemt in het vervolg het voortouw in de participatie met buurtbewoners en andere stakeholders (zoals bedrijven en gebruikers) bij het bepalen van de locaties voor glasvezelverdeelstations. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er zich nogmaals zo’n vervelende situatie voordoet als rond de Nassaulaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com