13 juni 2024

Westland – Dwangsom voor bezit zwaar illegaal vuurwerk

Twee Westlanders uit Poeldijk en Kwintsheul hebben van burgemeester Arends een last onder dwangsom gekregen voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk op oudejaarsavond in Kwintsheul.

Het grootst deel betrof vuurwerk van categorie F3 en F4. Dit is professioneel vuurwerk dat niet in bezit mag zijn van particulieren.

De politie vond het vuurwerk na een melding dat er zwaar illegaal vuurwerk werd afgestoken, waarbij schade was ontstaan. Het vuurwerk lag in een auto en een bestelbus. Deze zijn door een takelwagen van de politie verwijderd, waarna het vuurwerk door een gespecialiseerd bedrijf uit de voertuigen is gehaald en is afgevoerd.

Het in bezit hebben en afsteken van illegaal vuurwerk levert groot gevaar op voor de omgeving. De burgemeester heeft de last onder dwangsom opgelegd om herhaling te voorkomen. Als wordt geconstateerd dat de betrokken personen opnieuw illegaal vuurwerk in bezit hebben, moeten zij € 1.000 betalen. Dit staat los van het strafrechtelijke traject.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com