21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – PvdA teleurgesteld over voorgestelde coalitie

De Partij van de Arbeid is teleurgesteld over het advies om VVD, GBLV en D66 te laten onderhandelen over de vorming van een nieuw college.

Dat advies werd op vrijdag 1 april 2022 gepresenteerd, op basis van gesprekken met alle partijen. Fractievoorzitter Jochem Streefkerk: “De combinatie van VVD, GBLV en D66 is de meest rechtse meerderheid denkbaar. Vanuit die combinatie worden de vraagstukken van deze tijd niet opgelost en het sluit niet aan bij het signaal dat de inwoners hebben gegeven bij de verkiezingen.”

De Partij van de Arbeid maakt zich zorgen dat er te weinig aandacht zal zijn voor sociale woningbouw: zowel de VVD als D66 willen de aandacht verleggen van sociale woningen naar middeldure woningen. Terwijl aan sociale woningen een schreeuwend tekort is: sociale woningen zijn bedoeld voor mensen met een gezinsinkomen tot 45 duizend euro en de wachttijd loopt inmiddels op tot zeven jaar.

De sociaaldemocraten maken zich bovendien zorgen over het advies dat VVD, GBLV en D66 snel een besluit moeten nemen over of er een extra brug over de Vliet moet komen. Fractievoorzitter Jochem Streefkerk: “Het is bizar dat D66 en GBLV vier jaar lang oppositie tegen een Vlietbrug hebben gevoerd en nu toch weer bereid zijn om onderzoek te gaan doen naar de aanleg van een brug.” De aandacht zou volgens de PvdA juist uit moeten gaan naar de vele praktische oplossingen om bijvoorbeeld het Damcentrum weer goed leefbaar en bereikbaar te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com